24.10.2011.

Da nas Allah dz.s sacuva od prokletog sejtana ..Amin !

"O ljudi, Allahova prijetnja je zaista istinita, pa neka vas nikako zivot na ovom svijetu ne zaslijepi i neka vas sejtan u Allaha ne pokoleba. Sejtan je uistinu vas neprijatelj, pa ga takvim i smatrajte...". (Fatir, 5.-6.)
23.10.2011.

Da nam se Allah dz.s smiluje i oprosti insaAllah ...

Allah dz.s veli: "Sine Ademov, sve dok Me molis i nadas se Mome oprostu, Ja cu ti
oprastati uz sve ono sto je pri tebi, ne mareci (da li ce to nekome drugome biti
pravo ili ne). Sine Ademov, kada bi tvoji grijesi dosezali do neba, pa Me
zamolio da ti oprostim, Ja bih to ucinio, ne mareci. Sine Ademov, kada bi Mi
dosao sa grijesima koji bi ispunili citavu Zemlju, a pri tome nisi nikoga smatrao
Meni ravnim (nisi sirk cinio), podario bih ti isto toliko oprosta."
Hadis prenosi Enes ibn Malik r.a, a biljezi ga Tirmizi

18.10.2011.

...I zato ojacaj se dovama i saburom...

Rekao je Gospodar: "Ono što je Allah odredio — dogodit ce se; zato to ne pozurujte!" (En-Nahl, 1)

17.10.2011.

Amin ya Rabb ...

Allahu moj,ja sam Tvoj rob i sin Tvoga roba i robinje, moja sudbina je u Tvojim rukama i podlozna Tvojoj mudrosti.Pravedan si sudac. Molim Te, svim Tvojim imenima,kojima Si Se nazvao ili objavio u Svojoj Knjizi, ili poducio imenima nekog od svojih robova, ili ga ostavio tajnim i skrivenim od Svojih robova, da Kur'an ucinis proljecem moga srca, nurom mojih prsa, glacalom moje brige i onim sto ce otjerati moju tugu i potistenost. 

14.10.2011.

Muhammed s.a.w.s je rekao:

"Petak je najodabraniji dan u sedmici i najvise cijenjen kod Svevisnjeg Allaha.On je kod Boga odabraniji od Kurbanskog i Ramazanskog bajrama.Allah dz.s. je u petak stvorio Hazreti Adema a.s.U petak ga je izveo iz Dzenneta i uputio na Zemlju i u petak ga je preselio na drugi svijet.U petku ima jedan cas u kojem Allah dz.s. nece odbiti molbe svoga roba, ako Ga u tom casu neso zamoli, osim ako to bude zabranjeno."
12.10.2011.

Ibn Qajjim el Dzevzijje je rekao:

"Uistinu u srcu se nalazi praznina koja se ne moze nadomjestiti nicim osim sa drustvom Allaha subhana we teala, i uistinu u srcu se nalazi tuga koja se ne moze nadomjestiti osim poznavanja Allaha i istinitosti prema Njemu i ako bi se ovoj osobi dao cijeli svijet nebi mu se mogla nadomjestiti ova praznina!"
11.10.2011.

..

"Sklapajte brakove i radjajte djecu; ja cu se ponositi vasim brojem naspram drugih zajednica:"(Bejheki)
07.10.2011.

...

"Kad god zena uznemiri svoga muza na ovom svijetu, njegova hurija na onom svijetu uzvikne:"Ne uznemiravaj ga, jer je on kod tebe samo privremeno i uskoro ce se nama pridruziti, a tebe ostaviti."" (Tirmizi)
07.10.2011.

Samo za dzeni03 i njenu dushu :) Ostalima Jummah Mubarek ...

04.10.2011.

Gospodaru moj ...

...Ne dopusti da me zavara uspjeh,
niti poraz baci u ocaj.
Podsjecaj me stalno,
da je neuspjeh iskusenje
koje predhodi uspjehu..

Gospodaru moj,
ako se desi da ja zaboravim
Tebe
nemoj Ti zaboraviti mene
04.10.2011.

Ibn Omer prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem, rekao:

"Musliman je muslimanu brat,ne nanosi mu nepravdu, ne uskrauje mu njegova prava i ne ponizava ga.Covjeku je dovoljno zla to sto nipodastava brata muslimana.Ko pomogne svome bratu muslimanu u nevolji, Allah ce njemu pomoci u njegovoj nevolji, ko otkloni nedacu jednog muslimana, Allah ce njemu otkloniti jednu od njegovih nedaca na Sudnjem danu. A ko prikrije nedostatke (mahane) jednog muslimana, Allah ce prikriti njegove na Sudnjem danu!"
(Buhari i Muslim)
02.10.2011.

...

Upitan je Allahov Poslanik sallallahu alejhi ve sellem, koja je zena najbolja, pa je odgovorio:" Najbolja zena je ona koja te, kad u nju pogledas, obraduje, koja te kad joj nesto naredis, poslusa i koja ti se ne suprostavlja u onome sto prezires u pogledu nje i tvog imetka." Ebi-Hurejre r.a.